27 Серпень 2016 г. — 18:52

Розваги на Шацьких озерах

Розваги на Шацьких озерах

Відпустка чи вихідні, проведені на Шацьких озерах, стануть незабутніми для Вас.

З цією метою створено багато можливостей провести цікаво та активно свій відпочинок на Шацьких озерах

Ще пару років назад на Шацьких озерах можна було лише купатись та загаряти. Та зараз активний відпочинок на Шацьких озерах став реальністю. Вибір водних та наземних розваг великий. Тут кожен знайде те, що йому більше подобається. 

 

Чим зайнятися на Шацьких озерах:

 

1) Кайт-серфінг на озері Світязь.

На озері можна орендувати кайт, або взяти кілька занять для початковців. 

Кайтсерфінг, або кайтбординг досить цікавий та в міру екстримальний вид спорту. В ідеалі, ви будете розсікати водну гладь на досці під дією тяги вітру в парашуті. 

Рекомендуємо спробувати активним туристам.

Контакти для оренди кайтів або запису на заняття можна знайти тут.

Ціна на 2021рік: 700грн - 1людина/1година

Кайт на Світязі
Фото @Ewelina Ewdokimowa

2) Комплекси атракціонів на березі озера Світязь:

Атракціони на Світязі

 

3) Стрільба у тирі пневматичною зброєю можлива на березі озер Світязь та Пісочне. Ціна: 30 грн/30 пострілів. Якщо Ви влучили у певну кількість цілей, то отримаєте подарунок. (Кількість влучних пострілів у кожному тирі різна).

Тир на Шацьких озерах

 

4) Водні шари дарують дітям море емоції та вражень. Головне завдання: іти в середині кулі. А це зробити не так вже й легко, як здається на перший погляд. Коштує це задоволення 30 грн/5 хв.

Водні шари на Шацьких озерах

5) Прогулянка на катамаранах Шацькими озерами.

Вибравши цей вид розваг, Ви отримаєте не лише насолоду від пейзажів озер, а й чудове тренування для зміцнення організму. Ви можете поплисти на "Острів закоханих", яких знаходиться майже в центрі озера Світязь або в такі куточки інших озер, де з берега немає доступу.

Ціни за катамаран: 60 грн/год - двомісні, 80 грн/год - чотиримісні, 100 грн/год - більше 4 осіб.

Катамарани на Світязі

6) Віртуальна реальність.

Подобаються гострі відчуття? Не боїтесь подивитись в очі небезпеці? Хочете пережити почуття шаленого драйву? Послуга 5D кіно подарує Вам це.

Віртуальна реальність - це видуманий світ, який створений за допомогою технічних пристроїв. З їх допомогою людина потрапляє у вигаданий світ. Вона впливає на основні відчуття: зір, слух, дотик, нюх тощо. 

Різноманітні жанри фільмів, екстремальні чи для дітей, дозволять Вам погрузитись у видуманий світ і пережити нові емоції. 

Ціна: 40 грн/прегляд; 5-10 хв один сеанс, різні жанри: екстремальні та для дітей.

Віртуальна реальність на Світязі

 

7) Прогулянка на плоті "Колібрі"  по озері Світязь.

На плоті, під накриттям, може розміститись 8-10 людей. А на передній його частині додатково встановлюються шезлонги. Плот "Колібрі" працює на двох електромоторах.

Ціни за прогулянку:

  • до 5 осіб - 300 грн/год за плот;
  • більше 5 осіб - 60 грн/год з особи.

Плот Колібрі

 

8) Нічні клуби та дискотеки на Шацьких озерах.

Зосереджені вони в основному на урочищі Гряда. Там є нічний клуб "Одісей", куди часто приїжджають відомі діджеї. На Гряді дискотеки працюють до 5 год ранку. В с. Світязь також є де потанцювати, але лише до 01.00 год ночі.

Нічні клуби на Шацьких озерах

 

9) Бари та кафе є по всій курортній зоні Шацьких озер. Тут великий вибір закладів харчування. Багато є літніх варіантів на вулиці, під накриттям. На березі озера Світязь є фаст-фуд, морозиво, охолоджуючі напої.

Кафе та бари на Гряді

 

10) Рибалка на Шацьких озерах. 

Тут водиться близько 30 видів риби, в тому числі місцевий делікатес - вугор. В деяких озерах трапляються і раки.

Організовують її власники приватних будинків. Вони ж Вас забезпечують спеціальним приладдям (вудочками, наживкою), дають лодку та показують місця, де найбільше риби.

Рибалка на Шацьких озерах

11) Екскурсії на Шацьких озерах:

Чудова ідея спланувати свій відпочинок на Шацьких озерах. Тому, що тут ваш векейшн буде веселим, активним та цікавим завдяки мандрівкам Світязь Active, у яких включено як мінімум відвідання трьох озер. 

Вам покажуть екзотичні та топові місця Шацького національногоприродного парку.

  • «Сафарі» - екскурсія на позашляховику, де ви побуваєте з найгарніших сторін Шацьких озер. Маршрут: oз. Світязь (с.Світязь) – озеро Ритець (с. Кошари) – оз.Пулемецьке (с.Пулемець) -  затока Бужня (с. Пульмо). Тривалість: 4 години.
  • «Поліські джунглі» - це можливість побачити дикий світ природи у подорожах на байдарках. Маршрут: озеро Пулемецьке – озеро Острів`янське. Тривалість: 4 години.
  • «Поліська Амазонка» - подорож на байдарках. Маршрут: озеро Перемут - озеро Луки – озеро Світязь. Тривалість: 3,5 – 4 години.
  • «Озерний лабіринт» - на цій екскурсії ви відчуєте своєрідну унікальність кожного озера. Маршрут: оз. Світязь (затока Лука) – оз. Чорне Велике – оз. Люцимер. Тривалість: 3 – 4 години.
  • Велоралі - десяток кілеметрів вам видадуться не помітні, бо отримаєте фантастичні враження від автентичних українських околиць та прекрасних краєвидів. Маршрут: смт. Шацьк – оз. Світязь (ур. Гряда) – оз. Соминець – оз. Перемут – оз. Пісочне - оз. Люцимер (смт. Шацьк) – оз. Чорне Велике (смт. Шацьк). Тривалість: 4 години.
  • Оглядова екскурсія «Шацькі озера - Перлина Волині» для допитливих покаже 200-річні церкви, науковий об‘єкт національного значення. Маршрут: оз.Світязь - Радіотелескоп "Уран - 3" - Петропавлівський чоловічий монастир - оз. Велике Чорне і оглядова вишка - оз. Люцимер - оз. Перемут - оз. Соминець – оз. Пісочне. Тривалість: 3 години

Екскурсії Шацьким озерами

12) Пригоди у мотузковому парку "База верхолаза".

Тут для Вас є різні види екстремального та активного відпочинку на Світязі:

  • Мотузковий парк - це смуга перешкод, де чергуються дощечки, мотузки, сітки, колоди. Є декілька рівнів складності перешкод, що робить його доступним не лише для дітей, а й дорослих.
  • Прокат велосипедів та велокрісел для малечі. Поруч є велосипедний маршрут, довжиною 5 км.
  • Веломобілі Berg розраховані для дітей, віком від 3 до 13 років. Для катання є спеціально облаштовані доріжки із справжніми дорожніми знаками.
  • Снукбол - це поєднання футболу та більярду. На величезному більярдному полі забивати великі м'ячі без допомоги кия, тобто ногами.
  • Прокат двомісних байдарок.
  • Перегляди кіно під відкритим небом, в затишній атмосфері.

 

База Верхолаза

13) Велоспорт - гарний вибір для проведення свого дозвілля. Завдяки рівному ландшафту, Ви об'їдете Шацький національний природний парк вдовж і впоперек та знайдете мальовничі панорами.

Пункти прокату велосипедів на Шацьких озерах є на базах відпочинку чи у приватних садибах. Вартість: в середньому 40 грн/год або 150 грн/день, а на деяких базах для "своїх" відпочиваючих безкоштовно.

Прокат велисопедів

 

14) Дайвінг на Світязі

Той факт, що дайвінг - це той вид активного відпочинку, на який "підсаджуються", підтвердять тисячі фанатів підводного плавання. Яскраві емоції та адреналін під час підводних прогулянок нікого не залишить байдужим.

Щоб зануритись у підводний світ, необов'яково бути професіоналом. Ви можете зробити пробне занурення на озері Світязь або пройти початковий курс навчання дайвінгу.

 

Дайвінг на Світязі

 

15) Прокат байдарок на Світязі.

Поплавати водами Шацьких озер, побувати у небачених місцях, до яких з берега не підійти можна на байдарках. 

Місце прокату байдорок є на центральному пляжі в с.Світязь.

Прокат байдарок

16) Прокат човна на Шацьких озерах зробить Ваш активний відпочинок на Шацьких озерах незабутнім.

Для рибалки на глибині без човна Вам не обійтись, так як велика риба на мілководді не мешкає. В Шацьку є декілька магазинів, де продають все для риболовлі.

Романтичну прогулянку на човні, коли сонце заходить за обрій, Ваша кохана людина не забуде ніколи. А особлива атмосфера "Острова Закоханих" на озері Світязь подарує неймовірні емоції та враження. 

Ціна: 50 грн/год або 150 грн/день.

Прокат човна

 

17) Віндсерфінг на озері Світязь.

Віндерфінгом можна займатись не тільки на морі. Хвилі на Світязі підіймаються до 1 м. Тому і тут можні їх підкорити.

Ціна: 80 грн/год. А якщо Ви вперше стали на дошку, то доплатіть ще 20 грн/год за послуги інструктора.

Віндсерфінг на Світязі

Завантаження...
Схожі статті
01 Липень 2020 р. — 19:18
З Ковеля: своїм авто; громадським транспортом; приватним автотранспортом. З Києва: автобусом...
17 Лютий 2016 р. — 19:52
Не менш актуальним питанням аніж «Де відпочити влітку?» являється питання «Де відпочити зимою?». До...
26 Липень 2016 р. — 20:20
Станислав Степаненко - києвлянин, який зняв на відео власний відпочинок на Шацьких озерах і передав їх...